sobota 6. února 2010

Zpět v kyberprostoru


Ahoj,
vítej zpátky u pravidelných procházek zelenými puntíky! Stručně řečeno, dvouměsíční pauza se sice neomlouvá, nicméně dá se na ni lehce navázat :)
Má kybernetická existence právě prochází zkouškou dospělosti. Režim Dobré ráno-notebook-škola-notebook-škola-notebook-škola-notebook-večeře-notebook-dobrou noC je v současnosti podroben rekonstrukci a výsledkem má být spousta volného času, méně bolavých hlav a očí, více smysluplných konverzací, méně frustrace (to když se při páté návštěvě Facebooku od té první stále nic nezměnilo), žití reaitou a ne sny v podobě jedniček a nul, zbavení se několika závislostí typu je online? co si říct? , dalších pár typu podívějme se, co si kdo nového napsal na blog a nakonec odproštění se od světa absolutně nejrychlejších zpráv s nejaktuálnějšími detaily a v nejlepším rozlišení, to vše ve vašem internetovém prohížeči! Tak. :) A ŽIVOT začíná! (což mě přivádí na myšlenku, jak jimé muselo UWC být bez internetu,..)
Na obrázku nade mnou je jeden z kontrastů, kterých je Mostar plný,.. nejluxusnější hotel ve městě jen pár centimetrů od skládky a dvorku se špalkem na dřevo,.. Trápí mě taky představa, že namísto ooho architektonického skvostu na obrázku o něco níž vyroste cosi podobnéhom jako vyrostlo vedle něho,.. ach, ta rakouskouherská naivita!

A jinak se mi daří dobře. Vážně. :) I když se v noci stále ještě budím deštěm, co běhá po naší plechové střeše, dny jsou veselé, slunečné (alespoň zevnitř) a vyčerpávající, takže déšť má malou šanci mi nějak výrazně překazit vzácné sny. Včera jsme (halleluja!) odložili pera a přestali psát u poslední zkoušky maturity nanečisto. Uff. 12 zkoušek v průběhu deseti dní není zase tak hrozné, jak jsem si to představovala (ale pozor, výsledky ještě nejsou známy, a tak bych neměla říkat hop,...). bez jakéhokoliv času na přípravu mám víceméně u většiny předmětů celkem dobrý pocit,.. A teď? Teď jsem v RÁJI! Žádné zkoušky v dohledu, žádné práce na dokončení, žádné systémy referencování, PUSTO PRÁZDNO. A tak jsem ráno vstala, to abych se vypořádala s vietnamci jednou pro vždy (nechápejte to špatně, mám namysli práci o vietnamské migraci), práci odevzdala a obhájila, a že jóga byla ještě daleko a nebe nad Mostarem modrožluté, šla jsem se projít,...

A když na mě pak cestou z centra vykoukla zpoza mraků duha, nemohla jsem ji hledáčkem foťáku minout,..
Jóga byla osvěžující. Klouby praštěly o sto šest, tukové polštářky(-ře) se prohybaly a těšily se na své rozpuštění, dech se klidnil a den byl ještě příjemnější,.. a že nebylo co napráci, zašli jsme se Srdjanem do Merkatoru pro čerstvé červené grapefruity a zázvor, bambusové kousky na bollywoodskou večeři, co se koná zítra pod vedením mistra kuchařského Tobiho, pro rýžové chlebíčky, mandarinky a mýdlo.

A když bylo nakouopeno, zalezli si všichni hezky do postýlek a spali, a spali, a spali. A vzbudili se tak akorát na večeři, na dopsání blogového článku, než mamka s taťkou dorazí z Liberce domů, a na zahájení slavnostního prvního volého večera za uplynulý půlrok. :)
Jdu se tedy odpojit, ale slibuji, budu tu brzo zas, ty dva měsíce vám přece musím vynahradit. Toužím po jakémkoliv komentáři, nebo znaku, že tehle blog není jen marně povlávajícím kusem prádla přikolíčkovaným k internetové šňůře!
Nicméně - kdyby vám náhodou má internetová přítomnost chyběla, podívejte se na http://spongebiscuit-in-english.tumblr.com/ ! Káťa a spol mě přemluvili, abych se navzdory svéu všeobecnému internetovému odpojování přihlásila do sítě Tumblr a založila si tam blog číslo dvě, tentokrát v angličtině, pro případ, že čas se v červenci nezastaví a my se přeci jenom rozjedeme do jiných koutů Evropy a Států,.. co kdyby, že? Ještě jsem se nerozmyslela, jak ten nový závazek pojmu - jestli osobně, odosobněně, nebo neutrálně,.. čili, prozatím se můžete těšit na odkazy na fotky, které mi něco říkají, báječné video Armstrongova Zázračného Světa ve stínech a občasné poznámky, pozdrav, či důležitou větu, co vysílám do anglického kyberprostoru,.. Tak.
Posílám velikou pusu, (jo, i tobě, zdá se, že jsem, jak detoxikace postupuje, srdečnější a dobrotivější :-P) !
:-*
K.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zpivas krasne! Jako sirena me odvadis od bakalarky...Velkou pusu!M.

onlinedegreeadvantage.com
View online accredited degrees information.